Den efterlängtade klänningen

har äntligen kommit - och den passar dessutom. Dock har den som samtliga andra plagg jag har från det märket en alldeles för klen dragkedja i sidan - tur att man e lite händig med nål och tråd och att det ännu är långt til våren. Bild kommer så snart jag får en stund över att fota

Jag överlevde

Tro det eller ej men jag klarade faktiskt att få ihop vartenda PM som skulle in idag. Låter kanske lite skrytigt - men jag fick offra någon timmes sömn för att hinna med - samt min lediga tisdag... Så nu ska man istället upp kl 6 imorrn igen för att gå på ett tidigt seminarium. Nåja, det får det väl vara värt

Panikplugg - eller konsten att skriva 4 PM på 3 dagar

är vad jag skulle behöva lära mig - några förslag ngn?

fascinerad - av gymmet

Så har jag då mer eller mindre besegrat min gym-skräck. Olyckligt nog är jag trygghetsmänniska och ovana miljöer kan ha en skrämmande effekt på mig, det tillsammans med mitt ibland ruggigt låga självförtroende (en rest från mitt fd jag) har hållt mig borta från gymet alldes föör länge.

jag hade glömt bort vilken energikick man får av att träna, ingen särskilt bra idé med kvällspass för min del - dräemot användbart som hemligt vapen vid tentapluggande- känns huvudet tungt tar man en runda til gymet och vipps var man genast mer alert igen.

gubbsjuka män

Ibland undrar jag hur karlar fungerar rent mentalt. jag är sedan en tid tillbaka medlem på match.com, trött på singellivet som jag är, utan störra framgång. Så ikväll när jag loggar in har inte mindre än fyra män 50+antingen skickat blinkningar eller mejl. Nog för att kärleken är blind - men inte så blind. jag brukar inte bråka om åldersskillnader, men jag önskar INTE att min tilltänkta pga naturens gång dör 35 år innan mig *ryser* Dessutom står det i profiltexten hos var och en vilken ålder man önskar ungefärligen hos en eventuell partner - borde man inte enligt netiquette respektera detta?


mer inredningsnojja

har som  bekant kvar mitt rum i föräldrahemmet - som jag påbörjade ett makeover arbete med i våras. Med en students begränsade budget går det långsamt framåt, men huvudsaken är ju att man kommer ngnstans. Det svala ljunglila/grå rummet ser lite annorlunda ut nuförtiden - och bättre ska det bli

Svarta spetsgardiner - köpte jag faktiskt från Halens postorder, för den intresserade har de fortfarane svart spets i sitt sortiment.
Kuddar - hrm, hag köpte faktiskt cerise och ljus oliv när det kom till kritan i glansig polyestersatin. Sedan tillkom mammas bidrag - kuddar i cerise och gräsgrönt. Får väl lägga dem i varsitt hörn eller blanda och ge
Värmande fleecepläd - även den i cerise.
Min syster köpte mig en söt liten tavla föreställandes en rosa högklackad sko
Ny sängram i svart smide samt 2 sängbord , även de i smide

Blommorna - jag har inte särskilt gröna fingrar... Överväger införskaffande av plastväxter


vilsen - på gymmet

Äntligen har jag lyckats göra slut på alla dåliga ursäkter - och släpat mig själv till gymmet. Dags för lite soulsearching - varför gick jag inte dit tidigare?

1. Tror att jag delar känslan av att känna mig som 'störst i rummet' med många andra kvinnor - och har man dåligt självförtroende undviker man situationer där man drabbas av den känslan (även om hjärnan skriker att gymmet är rätta stället om man vill ändra på just detta!)

+ att lite snygga kläder (gärna i svart) lätt hjälper till att motverka den känslan

2. Saknar fyraåringens härliga 'jag kan själv'  och avskyr att behöva be om hjälp vad gäller att lista ut hur alla maskiner fungerar - kan kännas lite fånigt att stå och stirra på instruktionerna till hur en viss maskin fungerar - och så nästa och nästa, jag tillhör sorten som hellre vänder på klacken och går

I guess I am a hopeless case - som tur är bokade jag en gyminstruktion (så där rök den ursäkten)

Melodifestvalen - vad kan man säga?

Jag erkänner - jag tittar på melodifestivalen och förstår ärligt talat inte dem som röstar. Hur kunde man skicka en falsksjungande lärare direkt till final? Däremot är jag väldigt glad över att The Ark gick vidare med sin 'The worrying kind' gladrock med glamkänsla och Ola Salo som inte är rädd för att vara den han är. Lagom knäppt för att det faktiskt kan gå vägen i år. Carola - släng dig i väggen!

före och efter - i bilder

Svårt det där med 'före och efter' när man allt som oftast befinner sig bakom kameran - och inte framför den - men dessa bilder säger en del, om än inte allt. har piggat upp färgen med en toning sedan bilden togs, så nya bilder kommer. Borta är det mörkt brunsvarta, ersatt med en mjukare gyllenbrun ton (som ni märker är före bilden gammal - studenten var ett tag sedan). Jag har varit mörkhårig alldels för länge - då inräknat tiden med det konstiga röda skimret från den misslyckad färgningen.

53055-1

före

53055-9

efter

Ny figur - ny hårfärg - nytt liv?

Vet inte om jag slkrivit ngt tidigare om detta - men det senaste halvåret har jag gått från en stlk 48 till stlk 40, en resa på dryga 29 kilo. hur jag lyckades? Vill rikta ett stort tack tiill Lena V från viktklubb och den VLCD produkt som endast kan köpas via konsulenter- Cambridgekuren.

I samband med detta har jag suddat bort det hårt svartbruna håret och ersatt det med en mjukare guldbrun nyans - hela min garderob har genomgått en transformering - numera vågar jag använda jeans igen.

Nästa etapp - intåg på gymmet.

Ett nytt jag? Kanske, kanske inte. Ett är iaf säkert - trivs man med sitt yttre mår man lite bättre


Heminredning

Jag 'boar'. Sedan jag flyttade in i Saras lägenhet har jag drabbats av ngt maniskt intresse för heminredning. Alla gamla textilier ligger nu undanstuvade i garderoben, en ny soffa står på plats, nu mata ligegr på golvet och jag har lagt ut hutlöst med pengar på tyger, kuddar och överkast. Nu är rummet iaf varmt sandbeige och vinrött - mycket mysigare än det tidigare svala antikgröna med inslag av dimrosa. Jag som aldrig skulel ah blommiga panelgardiner - så blev det med den saken