ett poem

som jag analyserade när jag läste engelska och som poppar upp i minnet då och då

When we two parted - Lord Byron

When we two parted 
  In silence and tears, 
Half broken-hearted 
  To sever for years, 
Pale grew thy cheek and cold,         5
  Colder thy kiss; 
Truly that hour foretold 
  Sorrow to this. 
 
The dew of the morning 
  Sunk chill on my brow-  10
It felt like the warning 
  Of what I feel now. 
Thy vows are all broken, 
  And light is thy fame: 
I hear thy name spoken,  15
  And share in its shame. 
 
They name thee before me, 
  A knell to mine ear; 
A shudder comes o'er me- 
  Why wert thou so dear?  20
They know not I knew thee, 
  Who knew thee too well: 
Long, long shall I rue thee, 
  Too deeply to tell. 
 
In secret we met-  25
  In silence I grieve, 
That thy heart could forget, 
  Thy spirit deceive. 
If I should meet thee 
  After long years,  30
How should I greet thee? 
  With silence and tears.

En tenta avklarad - en till - sedan påsk!!!

Ok, då ska man anamma lite studiemoral då. har dessvärre varit lite halvt om halvt däckad i veckan - men har trots det fått klart hemtentan i svenska. och jag är så GLAD! Fick tillbaka lärarrespons på en annan text jag lämnat in (en text som är åt det mer journalistiska kåserande hållet) och min lärare hade INTE ETT ENDA ONT ORD att säga om texten. istället uppmanade hon mig att försöka få den publicerad! synd att man inte har några connections...

Så, frukost och sedan heldag med mina böcker i italiensk språkhistoria och lingvistik. jag har en vecka på mig att plugga parallellt med de övriga studierna. Det ska gå vägen nu när jag är friskare. Tog mig en dag ledigt igår och bara vilade, men det dåliga samvetet gnager... Dessvärre har jag börjat bli fruktansvärt studietrött... inte bra då jag har 2 c-kurser kvar innan examen. MEN just därför har jag bestämt mig för att inte söka något sommarjobb. jag var smart nog att lägga undan mina stipendiepengar från Italien så på dem klarar jag sommaren.

nedräkning 5 tentor till sommarlov, bara fem tentor till sommarlov... och efter den första är det påsklov! (nästan, ligger lite svenska ivägen - men bara lite)

ett sätt att få mig att sitta still

se till att jag blir sjuk. tid att skriva finns då, motivation, det är det väl si och så med. men still det är jag iaf, om än gnällig för det finns miljoner saker jag borde göra - men inte orkar.

inte ens tv har jag som förströelse - för det går väl knappast ngt bra på tv ikväll på tv4... får helt enkelt göra ett ryck och göra översättningen inför morgondagens lektion, även om all form av studier just nu känns motigt.

tenta den 4/4 - och innan dess ska två uppsatser in, varav den ena är en hemtenta och den andra är en av två delar i bedömning i ännu en kurs. puh, snart påsk = påsklov. tack och lov!


pessimist eller realist?

optimist e jag då rakt inte - det är ett som är säkert.
sneglar på berget med tentor, uppsatser och uppgifter som skall tas itu med och inser att - jag kommer inte nå mina skyhöga krav på mig själv, eller det är iaf högst osannolikt att jag klarar av att nå de högre betygen i år. och det är nog för att jag istället för att at itu och pluggas om en gnu för att nå de målen går omkring som ett djur i bur framför datorn - alternativt läser utan att se, skriver utan att tänka

en sak står klar - jag kommer ALDRIG I HELVETE läsa mer än 30hp per termin hädanefter, hur kul det än är med kurserna i svenska. det är bara att inse, jag orkar inte... och dessutom är det en ekonomisk belastning med dubbel kurslitteratur,

uppsala mottot: det finns inga omfester, men gott om omtentor är nog kanske något jag borde anamma - men hur?