God jul!

Så, ska snart ta itu med potatisskalandet inför familjemiddagen - vi försöker att hjälpas åt bäst det går här hemma. Nu under morgonen gräddade jag de skurna peparkakorna som jag gjorde degen till igår - de riskerar att vara slut innan morgondagen, och systeryster kommer snart hit med hemlagade köttbullar och saffransbullar. Mamms far runt som en galen furia med skurmoppen i högsta hugg.

Har dessutom beställt hem min älsklingskjol (gånger 2 då jag var tvungen att lägga en order om minst 200 kr...)  i storleken mindre - lovade mig själv att försöka vara mer sparsam det kommande året men försvarar detta inköp som följer:
a) det är min absoluta älsklingskjol som jag använder till både vardag och fest.
b) storlek 38 sitter rätt löst numer, i synnerhet i midjan. Iofs har jag alltid haft en märkligt markerad midja men nu är det löjligt.
Irriterande nog var den INTE prissänkt när jag la min order på träningskläder - suck, irriterande att behöva hämta ut TVÅ paket och betala TVÅ gånger frakten. MEN ärligt talat, hellre det än att ränna som en skållad råtta på mellandgasrean *ryser* julhandeln är lagomt illa att genomlida.

Ska ta och rota fram det vita vinet jag fick av min italienske hyresvärd till födelsedagen - har inte haft tillfälle att dricka upp det ännu nämligen - och vilket tilfälle passar bättre än till jul tillsammans med famljen? (och angående pågående kampanj för en ''vit jul'' - i denna familj har vi inga ungdomar/barn under 18 års ålder och ett glas vin har ingen dött av).

Det enda som saknas nu är julstämningen - den tycks jag ha glömt alldeles i år...

Svart lucia?



Nope, bara det senaste shoppingfyndet och en av de två klänningar jag funderar på att ha på mig på Sylverstergasqen tillsammans med de nya högklackade pumpsen (10 cm klackar) Den andra är mörkt vinröd taft med tunna axelband och korslagda band i ryggen. Fruktansvärt dålig bakgrund, dåligt ljus samt mobilkamera  - men klänningen e det inget fel på (bara jag nu undviker att frossa alltför mycket nu i julhelgen får då lär jag inte komma i den).

Glömma tråkigheter och fokusera livets goda sidor

Mao - julfirande med familjen följt av nyårsgasq med goda vänner. Hár idag klämt mig i den svarta axelbandslösa klänningen, och ja - JAG HATAR MITT MELLANGÄRDE!!! Klänningen sitter bra sånär som på mitt slappa mellangärde. Går med lite god vilja att maskera med den underbara stildetaljen skärp - men sitter och överväger införskaffandet av en backup-klänning. Jag menar hallå - det är jul = massa god mat, gott att dricka, godis och lite motion... orka göra situps...

Underbara vårdköer

Satt här och blev lite orolig då jag aldrig fick ngn kallelse för min konisering - så jag ringde upp kvinnokliniken för att fråga vad det hade blivit av min tid - jag vill ju bli av med de där förbaskade cellerna!
Tydligen har de haft enormt med krångel med sina köer så antingen får jag vänta till i februari (vilket inte är hela världen då jag ännu så länge bara lider av lättare förändringar) eller också i MELLANDAGARNA. jamen herre jösses...

Också detta eviga problem med 'var bor du, var e du skriven'. Pendlar ju fortfarande mellan städerna men är skriven hemma - tydligen väldigt svårt att förstå. Och så nästa underbara fråga 'ja, vi skulle vilja veta när du har dina månatliga blödningar' och så blir de förbryllade när man svarar att det har jag inga. detta som biverkning på minipillrerna, väldigt vanlig sådan. kan man ju tycka att en sköterska på gyn borde känna till då det står i min journal - men men, tydligen inte. 

Jaja, i sinom tid får jag min tid...

bara eeeeeeeeeeen tenta till

två avklarade, en kvar... litteraturtenta - nutida italiensk skönlitteratur med ordkunskap. Sitter och skummar igenom de aktuella romanerna, gäller att fräscha upp minnet. trots att jag ideligen jobar med mitt aktiva ordförråd får jag nog lov att gå på språkkänslan och be en bön för att jag lyckats lära mig de ord den käre läraren valt ut. snart över - en tenta, en föreläsning -sedan jullov.
gud så skönt...

VG i kommunikationskursen

Tja, att jag kan snacka det vet de flesta ju redan - men nu är det dokumenterat, VG i italiensk kommunikation på A-kursen. Betyget vägs samman med tidigare fonetiktenta som även den slutade med ett VG i oktober.  VG på grammatiken dnu en 13e och saken e klar, då får jag mitt slutbetyg på kursen  med den bokstavskombination jag önskar mig.

plugg plugg pluggande

hej omvärlden. jag finns kvar fortfarande, begravd någonstans under mitt bokberg. december innebär trippla tentor i italienska till det samlade värdet av 21hp av totala 30 i italienska denna termin. ingen stress - bara för skojs skull har tentorna planerats in till 10-13-17 tackar, tackar.

de timmar som inte går åt till sovande och pluggande fördelas just nu på följande:
*ätande, samt tillagande av det som skall ätas
*joursamtal hem - ngn måste ju hålla mina negativa tankar undan när stressen blir som värst - TACK mamma!
*transportsträckor, man ska än hit än dit
*ngt enstaka möte med vänner - dop, eller intag av högoktanigt kaffe
* i viss mån julshopping
*rekreation framför facebook och msn messenger - mina fönster mot världen